Mekaaninen lukitus

Kodin lukitusturvallisuudella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka pitää sisällään avainturvallisuuden, lukitustuotteet, sarjoituksen, ylläpidon ja huollon. Toisin sanoen turvalliset lukot merkitsee asukkaalle tai kiinteistön omistajalle sitä, että omaisuus on suojattu voroilta. Kaikkein tärkeinpänä asiana lukituksen suunnittelussa on kuitenkin aina henkilöturvallisuus. Asunnosta on päästävä poistumaan esim. tulipalon tai muun hätätilanteen sattuessa ilman avainta. Lukkoja hankkiessa on aina hyvä kääntyä ammattilaisen puoleen, joka osaa neuvoa turvalliset sekä käytössä toimivat lukitusratkaisut.

Käyttölukko

Asuntojen ulko-oviin suunnitellut käyttölukot avataan sisäpuolelta vääntönupista. Vanhemmissa asunnoissa, saattaa olla sisäpuolella avainpesä. Avainpesä tulisi vaihtaa turvallisuussyistä vääntönuppiin, jotta asunnosta poistuminen hätätilanteessa, ilman avainta olisi mahdollista. Kodin kaikki lukot voidaan sarjoittaa toimimaan samalla avaimella. Lukituksen suunnittelussa on huomioitava pääoven lisäksi myös kaikki muut sisäänmenoreitit, kuten parvekkeen ja terassin ovet sekä kellarin ym. tilojen ikkunat.

Varmuuslukko

Varmuuslukko on käyttölukon rinnalla käytettävä lisälukko, joka avataan ja suljetaan aina avaimella. Varmuuslukkoa on syytä käyttää aina asunnosta postuttaessa, mutta vähintään silloin, kun lähdetään lomalle. Esimerkiksi kerrostaloasunnoissa varmuuslukon käyttö antaa lähes 100%:n murtosuojan. Kaksipuolisella avainpesällä varustettua varmuuslukkoa ei pidä koskaan lukita asunnossa oleskeltaessa, jotta asunnosta päästään poistumaan ilman avainta. Kaksipuolisia varmuuslukkoja on saatavilla myöskin sisäpuolisella vääntönupilla, jolloin poistuminen asunnosta on helpompaa hätätilanteen sattuessa.

Muiden tilojen lukot

Kodin teknisten tilojen, kuten autotallin, varaston, lämmönjakohuoneen yms. tilojen, joista ei ole sisäänkäyntiä asuntoon, lukitsemisessa voidaan käyttää sisäpuolelta vääntönupista tai painikkeesta aukeavia lukkoja.

Lukkojen huolto

Lukot tarvitsevat säännöllistä huoltoa. Suorita kaikkien lukkojen telkien ja avainpesien voitelu kerran vuodessa, laita tippa öljyä myös vääntönupin juureen. Tarkista myös, että kaikki kiinnitysruuvit ovat kunnollisesti kiinni. Muista, että lukot toimivat vain, kun ovi on huolellisesti suljettu. Oven lukkiutuminen on syytä varmistaa työntämällä ovea. Käyttölukon lukkiutuessa kuuluu pieni napsaus, joka kertoo että ovi on varmasti lukossa. Säännöllinen lukkojen huolto lisää käyttömukavuutta ja pidentää lukkojen käyttöikää. Voit myös tilata lukkojen huollon ammattilaiselta, joka kartoittaa samalla mahdolliset muutostarpeet.

ABLOY EASY

Kestävyyttä, vaivattomuutta ja pitkän patentin tuomaa turvaa.

Uusi ABLOY EASY on tuttu, turvallinen ja ihastuttavan tyylikäs lukitusratkaisu. Se tuo helppokäyttöistä varmuutta niin kotiin kuin konttoriin, mökille, varastoon ja virastoon – kaikkialle. EASY tuotevalikoimaan kuuluu ovien lukituksen lisäksi, riippulukot, kalustelukot, lämmitystolppien lukot ja paljon muuta.

EASY nostaa mekaanisen lukituksen jälleen uudelle tasolle. Se tarjoaa sujuvuutta, varmuutta ja pitkän patentin tuomaa turvaa aina vuoteen 2040 saakka. Kustannustehokas EASY on sarjoitettavissa entistä laajempiin kohteisiin ja mahdollistaa avainten varman tunnistamisen sekä entistä paremmin hallittavan avainjakoprosessin.

ABLOY EASY, Hallussa – tänään ja huomenna.

Katso video:

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää erilaisista lukitusratkaisuista.

Scroll to Top