Kameravalvonta

Videovalvonta suojaa taloyhtiötä murroilta ja ilkivallalta

Videovalvonta suojaa taloyhtiön ja asukkaan omaisuutta ilkivallalta sekä murroilta lisäten henkilöturvallisuutta.

Murtohälytinjärjestelmien lisäksi videovalvonta on tehokkain tapa ilkivallan ja murtojen estämiseksi taloyhtiön yleisissä tiloissa ja pihapiirissä. Ilkivallantekijä tai murtomies ei yleensä halua tulla tunnistetuksi. Nykyaikaisilla videovalvontalaitteilla saadaan tunnistettavaa kuvaa myös hämärässä ja jopa pimeässä. Kun asiaton oleskelu alueella saadaan kuriin, lisätään samalla myös henkilöturvallisuutta. Videovalvonnasta kertovat tarrat ja taloyhtiön ikkunoissa ja yleisissä tiloissa ehkäisevät jo sellaisenaan murtoaikeita.

Videovalvonta ei ainoastaan suojele taloyhtiön sisätiloja tai piha-alueita vaan myös niiden käyttäjiä, rajoittamalla asiatonta oleskelua ja sen aiheuttamaa rauhattomuutta taloyhtiön tiloissa ja pihapiirissä. Oikein suunniteltu ja toteutettu videovalvonta lisää taloyhtiön kokonaisvaltaista turvallisuutta ja luo asukkaille turvallisuuden tunnetta.

Videovalvontaa on kritisoitu usein mm. yksityisyyttä loukkaavana. Asentamissamme kohteissa sen hyödyt on kuitenkin koettu ns. haittoja suuremmiksi. Kohteissa, joissa ollaan vuosia taisteltu ilkivaltaa vastaan, tai joissa henkilöturvallisuuteen erilaisissa riskitilanteissa ei olla löydetty sopivaa ratkaisua, videovalvonta on tuonut kaivatun vastauksen. Valvonta on asennuksen jälkeen yleensä koettu turvallisuutta ja turvallisuuden tunnetta lisäävänä. Ratkaisut suunnitellaan aina taloyhtiön ja sen käyttäjien tarpeita parhaiten palveleviksi.

Videovalvonnan käyttöönotto vaatii asukkaiden hyväksynnän ja päätöksen, äänestämällä taloyhtiön kokouksessa. Videovalvonnasta on kerrottava selkeästi kylttien ja tarrojen välityksellä.

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan sinun tarpeisiisi sopiva kameravalvontaratkaisu.

Scroll to Top